-->
50 Jubilaeum Nonbye 1920

Et kapitel i dansk skiltebranches historie er slut

Fabrikant Ole Nonbye sov lørdag den 29. oktober stille ind omgivet af sin familie. Med Ole Nonbyes død afsluttes et kapitel i den danske skiltebranches historie.

Historien om Ole Nonbye er på mange måder en klassisk iværksætterhistorie om en nytænkende og stædig ung mand, som udviklede et lokalt skiltemalerværksted til en international virksomhed med bl.a. inspiration fra Canada. Men det er også historien om en foregangsmand, der med sine innovative idéer satte sit præg på skiltebranchens teknologiske udvikling verden over.

 

Ole Nonbye ville oprindeligt have været reklametegner, men da det kneb med at finde en læreplads på et reklamebureau, besluttede han sig for det bedste alternativ – en uddannelse som skiltemaler. Han kom i lære hos Elite Skilte i Aarhus, og ved den afsluttende svendeprøve fik han den første sølvmedalje på Aarhus Tekniske Skole. Efter aftjent værnepligt tog han til Canada, og her fik han for første gang kendskab til selvklæbende folier som afløsning for traditionel skiltemaling.

 

I arbejdet med at introducere selvklæbende folier i Danmark kontaktede Ole Nonbye B&O, og efter mange møder fik han lov til at producere et eksklusivt selvklæbende skiltesystem til dem. Virksomheden Ole Nonbye blev herefter mere og mere specialiseret i fremstilling af produkter baseret på selvklæbende folier, og virksomheden begyndte også at sælge skiltesystemer til skiltemalere over hele landet.

Virksomheden var således først med den fuldautomatiske bogstavmaskine og i 1983 med et nyt sofistikeret anlæg til de helt store skilteproducenter, som nu kunne arbejde med skæreplotter og scanning med direkte udskæring. I 1989 udviklede Ole Nonbye et nyt klassisk skilteudtryk med 3D-løsninger i metal, træ og plast, og i 1990 var Ole Nonbye først i Norden med digitaltryk af storformater.

I 2000 gennemførtes et generationsskifte i virksomheden, som i dag drives af Ole Nonbyes tre børn. De har fortsat udviklingen af virksomheden, der nu er repræsenteret i Sverige, Norge, Finland og Tyskland.

 

Æret være hans minde

NONBYE ODDER

Ole Nonbye a/s, Knudsminde 4, DK-8300 Odder
Cvr.Nr: 58274917

+45 87 81 51 00

mail@nonbye.dk

Google maps

NONBYE SJÆLLAND

Ole Nonbye a/s, Tigervej 12-14, DK-4600 Køge

+45 4343 0777

mail@nonbye.dk

Google maps