Faengslet Pylon Stander 1920

Skal man kunne finde rundt i et fængsel?… Ja, i Horsens skal man

Det tidligere Horsens Statsfængsel lukkede i 2006 efter mere end 150 år som traditionelt fængsel.
I 2012 åbnede det som oplevelsesvirksomheden FÆNGSLET, som i dag lægger hus til både et prisbelønnet fængselsmuseum, overnatning, café, iværksætteri, store koncerter, kunst- og kulturfestivaler og erhvervskonferencecenter.


Faengslet Stander Pylon 555 2

Bygget til et helt andet formål

FÆNGSLET er dermed et mangfoldigt aktivitetshus med mange forskellige grupper af gæster, som skal guides rundt til forskellige aktiviteter. ”Det giver en kæmpe udfordring, da stedet jo er bygget til noget helt andet end det, vi bruger det til i dag,” siger direktør Astrid Søes Poulsen.

”Godt nok fandt Lorenzen en vej ud – men ellers har formålet jo været at holde folk inde.
Vi ønsker, at alle skal føle sig velkomne og nemt kan finde frem til det, de er kommet efter. Det var netop den opgave, vi bad Nonbye hjælpe os med at løse. ”

Fælles entusiasme – unikt udgangspunkt

Astrid Søes Poulsen tog kontakt til Nonbye, da hun vidste, at Nonbye tidligere havde arbejdet med wayfinding.

”Det var dejligt fra starten at mærke, at Nonbye havde den samme entusiasme omkring FÆNGSLET som os,” fortæller Astrid. ”Det er et helt unikt udgangspunkt for et godt samarbejde. Samtidig har Nonbye's designchef Jan Graus Sørensen brugt rigtig mange timer på at få vores sted ind under huden, inden han kom med sit forslag til den fremtidige way- finding.”

 

 

Styr på gæstegrupperne

 

Medarbejdere fra FÆNGSLET og Nonbye har således fra starten arbejdet grundigt med de enkelte gæstegrupper for bl.a. at få identificeret: Hvad kommer de her for? Hvordan hjælper man dem bedst? Hvad går typisk galt, når de skal finde rundt? Det har været et vigtigt input til den endelige løsning.  

Mange krav 

 

Netop udviklingen af den rigtige wayfinding har i flere år været på dagsordenen for Astrid Søes Poulsen og hendes kolleger. Det er meget vigtigt for FÆNGSLET, at gæsterne føler sig velkomne og bliver guidet godt rundt samtidig med, at den valgte designlinje og FÆNGSLETS ånd fastholdes. Det har givet mange krav, som den fremtidige skiltning også skulle leve op til.

 

 

 

Nonbye greb hurtigt bolden


Astrid Søes Poulsen og hendes projektleder Rehne Lund Larsen, som har haft det interne ansvar for projektet, har begge haft den oplevelse, at Nonbye hurtigt har grebet bolden og er kommet tilbage med et rigtig godt forslag. ”Jan har fundet ind til vores sjæl, og vi var med det samme meget begejstrede for det forslag, han kom med både til wayfinding og udformningen af skiltene. Det er gennemtænkt og tager højde for de udfordringer, det giver, når vi har så mange forskellige gæstegrupper og samtidig en historisk kultur og arv.”  

”Look og feel” passer godt til FÆNGSLET

De valgte materialer til skiltningen passer således godt til den rå stil, man gerne vil fastholde i FÆNGSLET sammen med et ønske om høj kvalitet og et eksklusivt udtryk.
”Jeg besøgte FÆNGSLET rigtig mange gange, inden jeg lavede forslaget færdigt,” fortæller Jan Graus Sørensen. ”Det er en vigtig øvelse for at kunne lave det helt rigtigt, også så vi ikke får lavet ”overskiltning”, men derimod tilpas skiltning.

Faengslet Skilt Internskiltning Nonbye 360B

Funktionelt, råt, simpelt og elegant på samme tid!

Faengslet Skilt Internskiltning Nonbye 360A


Faengslet Skilt Internskiltning Nonbye 360D

Der var behov for, at et mindre antal skilte hurtigt og nemt løbende skulle kunne opdateres.
Det blev løst, så FÆNGSLET nemt selv kan opdatere ved hjælp af en helt almindelig printer.

Faengslet Haengeskilt Internskiltning Nonbye 360A

Hængeskilte i samme stil.

Faengslet Haengeskilt Internskiltning Nonbye 360B


Faengslet Skilt Internskiltning Nonbye 360C

Udendørs vægskilte udført i tre forskellige standardformater.

Faengslet Skilt Internskiltning Nonbye 360F


Faengslet Skilt Internskiltning Nonbye 360E


Rå og stringent

 

Samtidig har de mange besøg givet et godt indtryk af hvilke materialer, der ville passe ind, så de både bakker op om det historiske, er moderne og samtidig fastholder det autentiske. Her har vi valgt både metal og glas samt sort/hvide farver tilsat få markante farver. Det giver samlet set et meget råt, men også stringent look.

 

 

Sans for detaljerne

 

Nonbye har alt i alt udarbejdet omkring 80 skilte og standere samt oversigtskort, nøglekort, informationsstandere og meget mere. Der har på alle områder været fokus på detaljerne i alt lige fra de rigtige skruer og flytbare pyloner til den rette placering, og at der ikke må overinformeres.

 

 

Transformation fra lukket til åbent

 

” Vores fælles fascination af FÆNGSLET har dannet grundlag for et godt samarbejde om en yderst gennemtænkt løsning, som i dag er med til at transformere FÆNGSLET fra et lukket til et åbent sted,” siger Astrid Søes Poulsen. ”Nu er hele implementeringen gennemført, og vi laver de sidste justeringer, så alt fungerer efter hensigten. Det har været en fornøjelse at samarbejde med Nonbye på denne opgave og opleve, hvordan de har grebet bolden og fået projektet kørt sikkert i mål i godt samarbejde med vores egne folk.”


Pyloner

Faengslet Pylon Stander 360A

Velkommen til FÆNGSLET - Det første skilt man møder på sin rundtur.

Faengslet Pylon Stander 360B

Man føres fra sted til sted.

Faengslet Pylon Stander 360D

Den rå "fod", som designmæssigt bidrager med et råt og autentisk udtryk til pylonen, gør det også muligt at fjerne den ved arrangementer, hvor skilte vil være i vejen.

Mange skiltebehov blev opfyldt

Faengslet Indgang Skiltning Nonbye 360B

Pil i gulv og loft hjælper besøgende til receptionen, som ellers ligger noget skjult.

Faengslet Vaegdekoration Skiltning Nonbye 360A


Faengslet Vaegdekoration Skiltning Nonbye 360B


Skal vi hjælpe med at løse jeres wayfinding udfordring?

I denne opgave hos FÆNGSLET har en af de spændende udfordringer været at guide folk rundt til mange forskellige formål i et hus, som er beregnet til at holde folk inde bag lås og slå.

 

Har I også nogle udfordringer, som vi kan hjælpe med at løse?
Kontakt os allerede nu. Jo før i processen vi kommer med, jo bedre er vores muligheder for at yde jer den bedste rådgivning

 

Vi sidder klar til at hjælpe jer både på telefonen og via mail.

Jan Soerensen Nonbye Grey

Jan Graus Sørensen

Design- & marketingchef, mDD


Tlf. +45 4322 6631
Mobil +45 4060 6240
js@nonbye.dk