Plejehjem5 Fototapet 1920

Case: Plejecenter Trekroner

Plejehjem Fototapet 1920

Case: Plejecenter Trekroner

Plejehjem4 Fototapet 1920

Case: Plejecenter Trekroner

Plejehjem3 Fototapet 1920

Case: Plejecenter Trekroner

Plejehjem2 Fototapet 1920

Case: Plejecenter Trekroner

Kunstner sætter kulør på plejecenter med fototapet og skæve detaljer

I forbindelse med sammenlægningen af en række plejecentre i Roskilde har Jacob Brostrup udsmykket Plejecenter Trekroner på en kreativ og anderledes måde. Resultatet er kunst, som sætter kulør på gange, vægge, livet og humøret. Nonbye var med hele vejen og har printet og monteret de mange meter fototapet. 

 

En særlig udfordring i forhold til udsmykningen for billedkunstner Jacob Brostrup var ønsket om at skabe en udsmykning, han selv havde lyst til at bo i og på samme tid at fastholde værkernes kunstneriske integritet. Udsmykningen består af både malerier samt en række installationer. Jacob Brostrup har b.la. implementeret kendte elementer fra de tidligere bocentre. Eksempelvis indgår der møbler fra de gamle bocentre i to af udsmykningerne. Derudover har han designet tapetet til de forskellige rum. 

 

Hver etage er markeret med en forskellig farve for at gøre det lettere for beboerne, plejepersonalet og den besøgende at finde rundt. Værket består af en sammenhængende udsmykning på 5 etager fra gulv til loft på hver etage. Nonbye printede grafik på fototapet, som efterfølgende blev monteret med stor præcision.

Trekroner3 Fototapet Med Print 360

1. sal er lyserød

 

Et motiv fra Stockholm set oppefra med et kig ned gennem træet. Motivet er printet på fototapet og tapetseret på væggen. Herefter er billedlærredet monteret hen over med afstand til væg.

Trekroner2 Fototapet Med Print 360

2. sal er blå


Den blå 2. etage er identisk med 1. salen med print på fototapet, og efterfølgende er billedrammen opsat, så det passer sammen. Motiv fra Paris, hvor det store træ dækker for udsynet.

 

Trekroner1 Fototapet Med Print 360

3. sal er lilla

 

3. sal er primært lilla. Bemærk, hvordan motivet med det ældre par på museet er malet ind i billedet på væggen. Det har krævet samarbejde hele vejen rundt at få det til at passe.

Book et uforpligtende inspirationsmøde!

Vi kender markedet og vil gerne dele denne viden med dig. Book et uforpligtende møde, hvor vi kommer med inspiration og gode indput til din opgave eller virksomhedens visuelle identitet. Du bestemmer selv om vi skal komme til dig eller om du kommer til os.

* Skal udfyldes
Jacob Brostrup 508

Udsmykning af billedkunstner Jacob Brostrup

"Arbejdet med udsmykningen af Trekroner har været en stor udfordring på mange måder. En af dem var rummenes størrelse. Jeg blev tvunget til at tænke ud over maleriet, som jeg hidtil har arbejdet med, og derudover skulle jeg forholde mig til arkitekturen i en anden skala, end jeg er vant til. De mange muligheder, som Nonbye tilbyder i form af forskellige materialer, har været med til at inspirere, og resultatet understreger både udsmykning og arkitektur. "

 

Om opgaven: 

Billedkunstneren Jacob Brostrup (f.1973) er selv bosiddende i området, og det har været en stor hjælp og inspiration i processen med at skabe udsmykningerne til Plejecenter Trekroner og Lindelunden. Som optakt til udsmykningsopgaven har han besøgt plejecentrene Domsognet og Sct. Pederstræde samt bocentret Haraldsborg, som skulle flyttes ud til Trekroner. I den forbindelse talte Brostrup med beboere samt personalet.

 
Om kunstneren:

Siden barnsben har Jacob Brostrup været interesseret i at tegne og udtrykke sig visuelt. Men det var først efter at have færdiggjort uddannelsen som kok samt efter et ophold på Danmarks Designskole, at han tog springet til at blive fuldtidskunstner. Det er 10 år siden, og der har været mange udstillinger efter det. Jacob deler sin tid mellem atelieret og udlandet, hvor han henter inspiration.

Gamle møbler er blevet til kunst

Jacob Brostrup har genbrugt de gamle møbler fra de andre plejecentre i Roskilde. De er blevet en integreret del af udsmykningen og indgår som en leg med det eksisterende og det nye. Rummene er inspireret af de små opstillinger, som Jacob Brostrup så på de gamle plejecentre, hvor beboerne havde mulighed for at medbringe deres egne møbler, så de kunne føle sig hjemme. Han har ønsket at beholde den hjemlige stemning og tilføje et yderligere element af observation og leg. Fototapetet indgår som en del af udsmykningen, og det er meningen, at tapetet udefra skal opleves som en organisk flade.

Trekroner5 Fototapet Med Print 360

Gamle møbler på en ny måde

 

De gamle møbler, som beboerne har bragt med sig fra andre plejecentre, indgår som en væsentlig del af udsmykningen. Bemærk, hvordan stolene er tegnet ind i motivet på billedet.

Trekroner6 Fototapet Med Print 360

En leg med fiktion og virkelighed

 

Ideen med at lege og blande fiktion og virkelighed er et tema, som Jacob Brostrup arbejder med overalt. Træder stolen ind eller ud af billedet? Det kan beboerne tænke over, mens de spiser. 

Trekroner4 Fototapet Med Print 360

Fototapet åbner for muligheder


De mange striber er først tegnet på computer og herefter printet direkte på tapetpapir. Det gør motivet nemt at opsætte og kan gøres af en almindelig maler uden særlige redskaber. Det er også let at rengøre og holde pænt.

Maling løber helt bogstaveligt ned ad væggene

Fra toppen af 4. sal på Plejecenter Trekroner og helt ned til 1. sal løber farverne rent bogstaveligt ned ad væggene. Foliedekorationerne er udført i print og er helt tørre, så de ikke smitter af.

Trekroner7 Fototapet Med Print 555

Overraskende grafik

 

Udsmykning på 4. etage med titlen "løbende motiver". Foliedekorationen er udført med blank toplaminat for at få farven til at se "våd" ud. Format på hver etage er 250x100 cm.

Trekroner8 Fototapet Med Print 555

Set udefra

 

En god og kreativ idé af kunstner Jacob Brostrup. Udefra kan man se "malingen" løbe ned ad væggene fra 4. sal.

Book et uforpligtende inspirationsmøde!

Vi kender markedet og vil gerne dele denne viden med dig. Book et uforpligtende møde, hvor vi kommer med inspiration og gode indput til din opgave eller virksomhedens visuelle identitet. Du bestemmer selv om vi skal komme til dig eller om du kommer til os.

* Skal udfyldes

NONBYE ODDER

Ole Nonbye a/s, Knudsminde 4, DK-8300 Odder
Cvr.Nr: 58274917

+45 87 81 51 00

mail@nonbye.dk

Google maps

NONBYE SJÆLLAND

Ole Nonbye a/s, Tigervej 12-14, DK-4600 Køge

+45 4343 0777

mail@nonbye.dk

Google maps