Kunstudsmykning Vattenfall Folie Paa Facade 1920

Case: Vattenfall

Vattenfall Foliedekorationer 1920C

Case: Vattenfall

Vattenfall Foliedekorationer 1920B

Case: Vattenfall

Vattenfall Foliedekorationer 1920D

Case: Vattenfall

19 m høje kornstrå på verdens største halmfyrede kraftvarmeværk

Vattenfall Montering Digitalprint Folie
Vattenfall Selvklaebende Folie Megaprint
Vattenfall Selvklaebende Folie Storprint
Vattenfall Selvklaebende Folie Storprint 3
Arkitekt Niels Junggreen Have 508

Naturen er hentet ind på facaderne

Kreative, kommunikerende og smukke facader er ofte fostret af den gode idé. Sådan en fik arkitekt Niels Junggreen Have, da han designede Fynsværkets nye kraftvarmeværk. I tæt samarbejde med Nonbye skabte han et udtryk af natur på facaderne, der giver en ekstra dimension til værkets arkitektur. 

”Naturen er hentet ind på anlæggets facader i form af fotografiske motiver af kornaks på strå. Naturmotiverne er placeret på udvalgte bygningsfacader, hvor de vil være mest synlige. Motiverne er inspireret af det anvendte biobrændsel - halm. Alle kornaks er forskellige, og fotooptagelserne er lavet specielt til formålet. Motiverne er bearbejdet, så de giver et klart, grafisk udtryk. Nogle motiver går fra nederst på facaden og mange meter op, andre motiver er af mere begrænset udstrækning. Det samlede facadeareal med dekoration er 2.500 m²,” fortæller arkitekt Niels Junggreen Have, der har været arkitektonisk konsulent på det nye værk.

Vattenfall Foliedekorationer 360B


Vattenfall Foliedekorationer 360A


Vattenfall Foliedekorationer 360C


Vattenfall Foliedekorationer 360D


Vattenfall Foliedekorationer 360E


Verdens største halmfyrede kraftvarmeværk

Fynsværket - det nye kraftvarmeværks bygninger fremstår i høj arkitektonisk kvalitet og giver ved sin facadedekoration et klart signal om miljøsammenhængen i forbrændingen af biomasse.

 

Kraftvarmeværkets tekniske indhold og funktion er samlet i et æstetisk udtryk, hvori landbrugsnaturen også indgår. Indvendigt er bygningerne ligeledes bearbejdet arkitektonisk med lys, farver og indretning med inspiration fra naturen. Herved gøres der en særlig indsats for at skabe et godt, sikkert og inspirerende arbejdsmiljø, til trods for at det er tung industri.

 

Arkitekturen er med til at øge arbejdsglæde og stolthed hos medarbejderne og hermed styrke loyaliteten over for virksomheden. De mange besøgende fra ind- og udland, der forventes at komme for at se verdens største halmfyrede kraftvarmeværk, vil opleve arkitekturen som et positivt bidrag til Vattenfalls image.


15 års levetid på folien

Hos Nonbye har grafiker Jesper Videbæk været i tæt samarbejde med Niels Junggreen Have om de mange facadefotos, der er billedbehandlet og fritlagt, så de passer til den enkelte facade.


”De mange fotos er printet i fotorealistisk kvalitet i meget stor skala på selvklæbende folier, der er konturskårne og monteret direkte på de plane facadeelementer. Folien med print er af den mest holdbare type med en forventet levetid på ca. 15 år,” siger Nonbye's produktionschef Per Nonbye. 

Jesper Videbaek Nonbye Grey

Jesper Videbæk

Tegnestue

 

Tlf. +45 8781 5177
jv@nonbye.dk

 

Per Nonbye Grey

Per Nonbye

Produktionschef 

 

Tlf. +45 8781 5133
Mobil +45 4090 8009
pn@nonbye.dk

 


Lad os hjælpe din virksomhed med at skabe stærke visuelle udtryk!

Nonbye hjælper alle typer virksomheder, kæder og institutioner i alle brancher med at skabe visuel identitet med høj synlighed og ensartet udtryk. Vi vil også gerne hjælpe dig og dit projekt med at komme sikkert i mål - vi har 50 års erfaring at byde ind med. Kontakt os allerede i dag for et uforpligtende møde.

* Skal udfyldes

NONBYE ODDER

Ole Nonbye a/s, Knudsminde 4, DK-8300 Odder
Cvr.Nr: 58274917

+45 87 81 51 00

mail@nonbye.dk

Google maps

NONBYE SJÆLLAND

Ole Nonbye a/s, Tigervej 12-14, DK-4600 Køge

+45 4343 0777

mail@nonbye.dk

Google maps